fbpx
RU EN PL UK

Полтавські ласощі. Широка Масляна на Полтавщині

Традиції та звичаї України на Масляну прийшли до нас із глибини століть. Наші предки відзначали це свято у весняну пору, коли пробуджувалася від зимового сну природа. Зустріч весни супроводжувалася веселими народними гуляннями, випіканням золотистих млинців. 

Багато традицій та звичаїв України на Масляну об'єднують ритуали прощання із зимою, очікування весняного тепла. До таких обрядів, наприклад, відноситься спалення опудала Зими на багатті. Для слов'ян цей ритуал символізував прощання з холодами і зустріч теплої весни.

Ми вирішили, що традиційну програму можна трохи урізноманітнити, тому пропонуємо ще й знайомство з унікальним, єдиним в Україні, музеєм самогону та пива, адже Масляна - свято радісне й веселе, ситне і смачне!

5 причин обрати саме цей тур:

- щедра і гостинна Полтавщина постане перед нами багатоликою і багатогранною, хранителькою народних обрядів, традицій, промислів, розкриє безперервний зв'язок поколінь;

- ми познайомимося з унікальним музеєм в Абазівці, створеним людиною, покликаною відродити справу поміщика Михайла Абази, який керував у старовину винокурнями;

-ми побуваємо на батьківщині великого Гоголя і чудової художниці Марії Башкирцевої;

- святкове гуляння у Диканьці буде супроводжуватися піснями, танцями, народними іграми від одного з кращих фольклорних колективів Полтавщини;

-ми зможемо переконатися у тому, що немає нічого смачнішого у світі, ніж полтавські галушки, вареники та млинці.

І пам'ятайте про те, що раніше не рекомендувалося святковий тиждень проводити вдома, ігноруючи загальні гуляння !!!

У програмі туру:  транспортно-екскурсійне обслуговування за програмою, дорожня екскурсія по Диканьці, Полтаві, театралізована вистава "Масляна", концертно-розважальна програма, масляні частування.

 


Маршрут

Полтава - Абазівка ​​- Диканька - свято Масляної

Тривалість туру

13 годин

Транспорт

Автобус

Тип туру

Груповий

Екскурсійна програма

Полтава. Оглядова екскурсія Полтавою: Кругла площа як проект «зразкових будівель губернських міст», розроблена у стилі губернського класицизму на початку XIX сторіччя. Вона вважається єдиним у світі цілісним класицистичним ансамблем круглої площі.  Древній центр міста - Соборна площа на Івановій горі, Спаська церква, Успенський собор, Біла альтанка - символ міста, пам'ятка українській галушці.

poltava 001 poltava 002
poltava 004 poltava 003
8cca1d2e84e0068bd487bde3aac4386a maxresdefault

Абазівка. Відвідування музею пива і самогону. 

На території Абазівки проживав Михайло Васильович Абаза - дуже заможна людина, у якого була винокурня, пивоварня, - розповідає Василь Кожан - пивовар, засновник музею і пивоварні. - Він дуже багато зробив для села Абазівки. Туди приїжджав Тарас Григорович Шевченко, вони там сиділи, ось де у селі церква - там була винокурня. І ось захотілося мені реанімувати це все. Коли почав збирати експонати для пивоварні, побачив, що зібралася велика колекція, яка вже витягала на музей. Тому подумав, чому не зробити тематичний музей? Але музей не тільки пива, але і самогоноваріння (раніше самогоноваріння називали гуральництвом). Музей пива є у Львові, а ось пива і самогону - єдиний в Україні. 

bb409ee2 viberimage2019 03 18150710 5ca35dda8b213

Василь Кожан за сім років зібрав шість сотень різних експонатів: всі вони колись належали людям. Коли раритети вже не вміщалися у гараж, відкрив музей. Серед пивних експонатів є кілька сотень кухлів, десятки бочок, пляшок, а також - рідкісна міні-лабораторія. Відвідувачам пропонують вгадати застосування одного з приладів. У музеї знаходяться три десятка різних самогонних апаратів: і звичайні сільські, і ті, якими користувалися у місцях позбавлення волі або бойових дій.

Є можливість, урізноманітнити цю екскурсію, відвідавши пивоварню "BEER HOUSE" з дегустацією 5 сортів пива і майстер-класом з виготовлення полтавської галушки. Без цієї традиційної страви важко уявити святковий стіл будь-якій місцевій господині, а видатні художники і письменники родом з Полтавщини неодноразово оспівували галушку у своїх творах.

підпис wachsmann brautechnik

У дизайні полтавського ресторану-піцерії-пивоварні чітко простежується баварський стиль: натуральні матеріали, темне дерево. Родзинка інтер'єру - арки біля столиків відвідувачів, в яких можна побачити відкриті цегляні стіни, де на цеглинах стоять клейма із зазначенням місця і часу їх виробництва.Також у залах розмістилися невеликі елементи колекції, які не були в основному музеї, - крани до бочок, пляшки , келихи. Барну стійку прикрашає старовинна каса з величезними латунними важелями і набором цифр. 

Диканька. Відвідування у Диканьці краєзнавчого музею, галереї Башкирцевої, Троїцької церкви, Миколаївської церкви, усипальниці Кочубеїв. Історія родини В.Л. Кочубея - генерального судді України, екскурсія до кочубеївських дубів.

Oposhnya 2 DSC 2011

Театралізована розважальна програма, масляні частування. Обід у кафе (за бажанням).

Важливо! Маршрут заздалегідь обмовляється з менеджерами фірми, допускаються коригування маршруту за бажанням замовника.

посилання на програму збірного туру дивіться тут.

Розважальна програма

Театралізована вистава "Масниця"концертно-розважальна програма, проводи Зими, ритуальне спалювання опудала, зустріч Весни і, звичайно ж, гарячі млинці і вареники! 

Вартість на особу у грн.

Кількість оплачуваних місць + безкоштовні

50+4

44+10

40+14

36+18

30+24

25+4

16+2,
17+3, 20+4
13-годинна екскурсія

335

380

418

465

558

650

750

У вартість включено

транспортне обслуговування автобусами класу люкс (Merсеdes, Neoplan, Wolksvagen, Scania, MAN, Setra і ін.), екскурсійне обслуговування, страхування медичне та від нещасного випадку.

Примітки

  • Маршрут туру може бути скорегований за бажанням замовника.
  • Вхідні квитки до музеїв та на інші екскурсійні об'єкти, майстер-класи, театралізації, харчування, оренда альтанок і т.п. оплачуються додатково.
  • Вхідний квиток в краєзнавчий музей в Диканьці - 10/15 грн / чол., Галерею Башкирцевої - 10/15 грн / чол., Свято Масляної в Диканьці - 50 грн / чол., Музей пива та самогону - 75 грн / чол., Приватна пивоварня - 100 грн / чол., майстер-клас по виготовленню полтавської галушки - 75 грн., обід від 60 грн / чол.
  • Уточнюйте вартість екскурсії та додаткових послуг перед бронюванням.

Бажаєте бути в курсі всіх новин та не пропустити цікаві тури?

Підпишись на розсилку та дізнаєшся першим про наші пропозиції!